Om osteopati


Osteopati er en helhetlig, funksjonell og manuell behandlingsform som ble  utviklet på midten av 1800-tallet av den amerikanske ingeniøren og legen Dr. Andrew Taylor Still.

Osteopati bygger på medisinske fag som anatomi, fysiologi, biomekanikk og patologi. Osteopaten gjør en grundig undersøkelse med  sykehistorie, sikkerhetstester, holdningsanalyse, bevegelighetstesting og  palpasjon (kjenne etter forandringer/spenninger i vevet). Undersøkelsen leder til en osteopatisk diagnose som viser hvor i kroppen de viktigste spenningene er. Denne diagnosen avgjør så behandlingen, som utføres ved bruk av manuelle  teknikker.

Det benyttes mange ulike teknikker som; mobilisering,  avspenning, korrigering av ledd (manipulasjon) eller tøyninger. Behandlingen har en trygg og skånsom tilnærming.

Osteopatene er spesielt interessert i å  finne sammenhenger til smerter og plager og behandler ikke bare muskler og ledd, men også bindevevsnettverket i kroppen. «Kroppen henger sammen», struktur  og funksjon er gjensidig avhengig av hverandre – dette må tas hensyn til når  kroppen behandles.

Funksjonelle forstyrrelser i muskel-skjelettsystemet, nervesystemet, bindevevsnettverket, organsystemet, sirkulasjonen og lymfesystemet.

Forstyrrelser i en eller flere av disse systemene kan påvirke og forårsake spenninger i kroppen som igjen kan resultere i smerter (f.eks ryggsmerter/isjas/prolaps, nakkesmerter, hodepine, PC-relaterte plager). Osteopati er unikt på den måten at alle de ovennevnte systemene undersøkes og behandles for å korrigere/normalisere plager.

 

SE VIDOEN SOM FORKLARER ENKELT HVA OSTEOPATI ER: